Dirigenten

Dirigent Eurio's

Ingrid van der Klei

Al op de kleuterschool wist ik dat ik dwarsfluit wilde spelen. Op 10- jarige leeftijd begon mijn muzikale basis aan de muziekschool in Emmen bij Jacques Marcus. Mijn passie kreeg 'n vervolg aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Rinze van der Baan, Wieke Karsten en Thies Roorda. In 1998 ben ik afgestudeerd als Docerend Musicus.

Tijdens het lesgeven is mijn motto “Muziek maken leert iedereen op zijn eigen manier” ongeacht leeftijd of talent.  Dit geeft mij, als docente, de uitdaging om die manier van lesgeven te vinden die bij de leerling past.

Naast mijn werk als dwarsfluitdocente bij “De muziekschool Emmen” (www.muziekschoolmm.nl) geef ik leiding aan diverse jeugdorkesten en samenspelgroepen. Ook verzorg ik projecten op basis- en middelbaaronderwijs zoals Windkracht 6 , Kinderen Maken Muziek en Klassemuziek.

Sinds januari 2014 dirigeer ik de Eurio’s  van muziekvereniging Euterpe. Op dinsdagavond wordt er met veel enthousiasme gerepeteerd door de jeugd en beginnende volwassenen . Samen maken we muziek in verschillende stijlen van klassiek tot pop.

We spelen vaak tijdens concertjes in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of samen met het Concert Orkest van Muziekvereniging Euterpe.

Dirigent Concertorkest

Martijn Veenstra

Martijn VeenstraAls muzikaal ondernemer ben ik al 15 jaar werkzaam in de wereld van de muziek, als docent groot koper, als dirigent van bigband, harmonie en fanfare, als arrangeur en als trombonist. Als professioneel musicus ben ik graag de sturende en inspirerende kracht achter muziekverenigingen en organisaties. Daarbij is het mijn doel om zoveel mogelijk mijn visie en ideeën te delen over het samen muziek maken. Muziek verbindt mensen en dat is naar mijn mening erg belangrijk in deze moderne tijd. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er enorm veel kansen liggen in de culturele sector. Het enige wat we moeten doen is deze met beide handen aangrijpen!

Gediplomeerd

Marijn is gediplomeerd HaFaBra (Harmonie, Fanfare, Bassband) dirigent en in 2007 afgestudeerd aan het Conservatorium in Groningen. Verder is hij gediplomeerd trombonist.

Ik wil met mijn kennis en ervaring het orkest naar een nog hoger niveau brengen. Maar wat mij toch vooral aanspreekt is de durf van orkest en bestuur om uitdagende producties op de planken te brengen.