Geschiedenis Harmonie Euterpe

Harmonie Euterpe is aan het begin van de vorige eeuw opgericht in 1907. De vereniging heeft veel jaren van bloei gekend maar, zoals (waarschijnlijk) veel verenigingen, hebben we ook minder goede jaren gehad. Perioden met gebrek aan leden, een goede (op)leiding. Soms leidde dit tot hevige discussies over de te varen koers van de vereniging.

Gelukkig zijn die minder goede jaren omgebogen en hebben wij nu een gezellige maar wel ambitieuze vereniging. De doelstelling van de vereniging is hard werken, goed studeren en repeteren. Maar boven alles: muziek maken is met zijn allen plezier maken!

Het laatste decennium is onze muziekvereniging uitgegroeid tot een enthousiaste club muzikanten met het concertorkest, het aspiranten en beginners orkest.

De laatste jaren doet Euterpe weer regelmatig van zich spreken met spraakmakende concerten. Zo speelde Euterpe op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Emmen in de Muzeval en hadden we een uitverkochte Utopolis-zaal tijdens twee unieke Movieconcerten. Op 4 en 26 november 2016 voerden we onze grote show 'Euterpe's Night of the Music' op. Ruim 70 koorleden, 65 orkestleden, 45 dansers, een popband, zanger, zangeres en dj in een wervelende show van pop, klassiek, house, trance en harmoniemuziek.