Bijzonder en ongewoon filmconcert in bioscoop Utopolis

Gaan bioscoop en harmoniemuziek samen? Volgens Harmonie Euterpe is dat zeker het geval. We presenteerden op maandag 9 maart en zondag 15 maart 2015 in samenwerking met Filmhuis Emmen een even bijzonder als ongewoon filmconcert in bioscoop Utopolis: Euterpe goes cinema.

Tijdens dit concert speelde het orkest voor een bolvolle bioscoopzaal live de muziek bij de filmbeelden die door Euterpe-leden speciaal zijn samengesteld. Het programma van ongeveer 90 minuten bevatte onder meer scènes uit de bekende films Frozen, The Godfather, Star wars, Skyfall, Dances with wolves, War of the Worlds, Moment for Morricone, The Incredibles, Band of Brothers en Pirates of the Carribean.

Bijzondere producties
Euterpe staat bekend om zijn bijzondere producties. In 2014 won de harmonie de Amateurkunstprijs van de Gemeente Emmen met het musicalproject ‘Andrew Lloyd Webber & Friends’. Dat werd in januari 2014 uitgevoerd in de Muzeval in samenwerking met theaterkoor Ericarré, dans- en musicalteams van CQ Centrum voor de kunsten, het popkoor van CQ en diverse lokale solisten.

Zangeres Esther Miske soleerde onder meer tijdens het filmfragment Frozen. De animatie liep precies gelijk met de zang van Esther. Dit was mogelijk doordat dirigent Jody van Overbeek het tempo van de muziek precies aanpaste aan het beeld op het scherm. Het leverde een prachtig plaatje op en ontroerende muziek.