Zeilweekend Vlieland: het was top

Harmonie Euterpe ging van 19 tot en met 21 juni 2015 naar Vlieland. Op de boot vanaf Harlingen. Het werd een fantastische reis met als hoogtepunt op zaterdag 20 juni 2015 een concert op het kerkplein van Oost-Vlieland met de plaatselijke zanger-troubadour Sjoerd.

Het gezelschap ging met 36 orkestleden op vrijdag aan boord van de prachtige klipper 'Iselmar' in Harlingen. Zaterdagochtend vroeg werd koers gezet naar Vlieland. Daar trad Euperpe op het kerkplein op. Vaste zangeres Esther Miske was met de groep mee en zong onder andere het prachtige 'Pastorale' met de lokale zanger Sjoerd.

Handen uit de mouwen

Stroming en wind stonden op de heenreis helaas niet goed om op zeil te gaan, dus het werd 'motoren'. Dat was zondag gelukkig wel goed voor elkaar. Toen moesten de handen uit de mouwen om de zeilen te hijsen en te strijken. Het werd een heerlijke tocht over de Waddenzee. Voor de meeste orkestleden was dat weer een hele nieuwe ervaring.

Zomaar wat 'bewegend beeldmateriaal'

Concert op het kerkplein op Vlieland. Met muzikanten op pad. Dat betekent samen 'jammen' op de boot.
De zeilen hijsen: even hard werken. Aan boord.