Menu

Lokale Finale Muzeval: Harmonie Euterpe speelt het dak eraf

Lokale Finale Muzeval: Harmonie Euterpe speelt het dak eraf

Theater De Muzeval gaat sluiten. Daarom waren op vrijdagavond 11 maart 2016 allerlei amateur kunstverenigingen uitgenodigd om tijdens een bijna laatste avond theater De Muzeval uit te luiden. De Muzeval gaat dicht en maakt plaats voor het nieuwe Atlas theater. Harmonie Euterpe mocht om 21.50 het allerlaatste klapstuk van de avond zijn met een optreden van één kwartier. En dat werd het ook. De muziek knalde de zaal in, het dak ging eraf. 


Naast Harmonie euterpe deden onder meer theaterkoor Ericarré, het Emmens Mannenkoor en fanfare Laus Deo mee. De presentatie was in handen van Gerwin Groote en cabaretgroep Kantje Boord zorgde er met korte cabaret-intermezzo's voor dat de diverse toneelwisselingen mogelijk werden.

Wachten op Harmonie Euterpe
Het wachten was uiteindelijk op Harmonie Euterpe. Het doek ging open en het grote Harmonie-orkest met meer dan 50 leden begon te spelen en opende met het mooie Fanfare Festive. Daarmee had het orkest de zaal meteen in zijn greep. Verder volgenden de nummers Lets Groove, Walz no.2 en Shirim. Maar het echte klapstuk vormde toch wel het popnummer Up town Funck! met zang van Michiel Niemeijer. Een opzwepend nummer waarbij het orkest af en toe vol gas gaf, en Michiel ook! Dat was te merken. Vooral bij de toegift - een verkorte versie van Up Town Funck! - ging het publiek helemaal los en het dak eraf.

Zo vormde onder andere het optreden van Harmonie Euterpe voor een waardig afscheid van ons vertrouwde theater De Muzeval.

Harmonie Euterpe werkt alweer druk aan nieuwe producties die dit jaar op stapel staan. Zo kunt u ons op zaterdagmiddag 11 juni op de stadsvloer bij de Grote Kerk in Emmen beluisteren, tijdens de Maand van de Amateurkunst. Dan verzorgen wij een compleet programma.

Euterpe goes PROMS
Hoogtepunt dit najaar worden twee grote Euterpe Goes PROMS-concerten, op vrijdag 4 november in het stadstheater van Lingen (Duitsland). En op zaterdag 26 november in de Hondsrugzaal van het Hampshire Hotel in Emmen. Aan Euterpe Goes PROMS doet naast het orkest een 100-koppig koor mee onder leiding van Erik Luikens, dansgroep Shirelle, de coverband Till Sunrise, zangeres Esther Miske en een DJ. Het wordt een grootste productie met bijna 200 muzikanten en dansers op het podium. Informatie over kaartverkoop ontvangt u later dit jaar.

Harmonie Euterpe staat onder de artistieke leiding van dirigent Jody van Overbeek.

MD Makelaardij
Passier Muziek Emmen
Smulwereld

Harmonie Euterpe
Postadres: 
Waterbies 73
7761 KH Schoonebeek
secretaris@harmonieeuterpe.nl