Wervelende show van Euterpe in Hondsrugzaal Hampshire

Zaterdagavond 26 november voerde Harmonie Euterpe een wervelende show uit in een uitverkocht Hampshire. Tijdens ‘Euterpe’s Night of the Music’ in de vol bezette Hondsrugzaal van het hotel, met ruim 600 bezoekers, ging het dak er af. Ruim 70 zangers, 70 orkestleden en 60 dansers op een podium dat zijn weerga niet kende. Van het begin tot het eind wist Harmonie Euterpe het publiek met zang, dans, pop, trance, klassieke en moderne muziek het aanwezige publiek te boeien. De presentatie van de avond was in handen van Gerald Janse.

Het optreden startte met de spannende DJ-tonen van DJ-Wessel. Maar vervolgens zette het orkest de klassieke muziek van Beethoven in. Daarmee was meteen de toon gezet: klassieke muziek combineren met moderne pop en trance. Daarmee maakt Harmonie Euterpe haar naam waar: bijzondere producties neerzetten. En harmoniemuziek voor een groot publiek toegankelijk maken. Met allemaal ‘amateurs’ op het podium werd een wervelende show neergezet die van begin tot het eind wist te boeien en de uitstraling had van een professioneel gezelschap.

Gevoelige momenten
Er was spektakel met Carmina Burana, waarbij het orkest vlak na de pauze vol uithaalde, maar er waren ook prachtige gevoelige momenten. Zo zetten Bart (op trompet) en  Michiel (zang) Niemeijer het gevoelige ‘Onderweg’ van Abel neer. En zangeres Esther Miske pakte uit met ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en het gevoelige ‘Set fire to he rain’ van Adele. De dansers van dance Company Shirelle maakten het helemaal af met perfect uitgevoerde choreografie. Maar er was nog veel meer te beleven. Het aanwezige combo ‘Till Sunrise’ zorgde voor een echte snerpende popsong met ‘Seven nation army’, met een jankende gitaarsolo van Engel Komies. Het laatste nummer ‘Euphoria’ startte met een spannende drumsolo, overlopend in meeslepende trancemuziek en tenslotte uitmondend in de bekende popsong ‘Euphoria’, in een zelfgemaakte speciale bewerking van trance, dans, harmoniemuziek en koorzang. Het publiek smulde ervan.

Afscheid dirigent Jody van Overbeek
Maar een heel speciaal moment was toch wel het afscheid van dirigent Jody van Overbeek. 22 Jaar stond hij voor het orkest, en 26 november 2016 in Hampshire was echt zijn laatste keer. Het orkest had een waardig afscheid voor hem in petto, in de vorm van een speciale tekst op het nummer ‘Mag ik dan bij jou’. Tenslotte de grote finale met de toegift ‘Thrift shop’, waarbij alle muzikanten, dansers, en het projectkoor onder leiding van Erik Luikens, nog eens vol de gashendel opentrokken.

Anderhalf jaar voorbereiding
Met ‘Euterpe’s Night of the Music’ ging een droom na anderhalf jaar van voorbereiding in vervulling. Het resultaat mocht er zijn. Op naar de volgende bijzondere productie. Die staat voor medio 2018 gepland en gaat ‘Euterpe goes around the World’ heten. De precieze invulling is nog niet helemaal bekend, maar dat het weer spektakel gaat worden, staat wel vast. Harmonie Euterpe dankt haar sponsoren en alle toeschouwers die een prachtige avond in de Hondsrugzaal van het Hampshire hotel mogelijk hebben gemaakt.

Foto's: Wiebe Veenstra