Martijn Veenstra nieuwe dirigent Harmonie Euterpe

Martijn Veenstra uit Groningen is per 10 januari 2017 de nieuwe dirigent van Harmonie Euterpe uit Emmen. Martijn is gekozen na een zorgvuldige selectieprocedure. Hij volgt Jody van Overbeek op, die enkele maanden geleden bekend maakte als dirigent van Harmonie Euterpe Emmen te stoppen. Dit na twee lange periodes van 11 jaar, in totaal dus 22 jaar.

Met Martijn Veenstra heeft Harmonie Euterpe een uitstekende vervanger gevonden. Zelf zegt hij over zijn muziekpassie: “Als muzikaal ondernemer ben ik al 15 jaar werkzaam in de wereld van de muziek, als docent groot koper, als dirigent van bigband, harmonie en fanfare, als arrangeur en als trombonist. Als professioneel musicus ben ik graag de sturende en inspirerende kracht achter muziekverenigingen en organisaties. Daarbij is het mijn doel om zoveel mogelijk mijn visie en ideeën te delen over het samen muziek maken. Muziek verbindt mensen en dat is naar mijn mening erg belangrijk in deze moderne tijd. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er enorm veel kansen liggen in de culturele sector. Het enige wat we moeten doen is deze met beide handen aangrijpen!”

Gediplomeerd
Marijn is gediplomeerd HaFaBra (Harmonie, Fanfare, Bassband) dirigent en in 2007 afgestudeerd aan het Conservatorium in Groningen. Verder is hij gediplomeerd trombonist. Vanaf 17 januari 2017 zal hij de repetities leiden.

Grote en bijzondere producties
Harmonie Euterpe Emmen staat bekend om zijn grote en bijzondere producties. Oud-dirigent Jody van Overbeek nam op 26 november 2016 in de Hondsrugzaal van het Hampshire hotel Emmen afscheid met ‘Euterpe’s Night of the Music’. Een enorme productie met 70 koorleden, 65 orkestleden, ruim 45 dansers van Dance Company Shirelle, een popband, zanger en zangeres. Een wervelende show met pop, klassiek, hip-hop, trance en orkestmuziek. De 650 toeschouwers genoten zichtbaar en het dak ging eraf. In 2014 speelde Harmonie Euterpe de productie ‘Andrew Lloyd Webber and Friends’. Musicalmuziek in een vol Muzevaltheater Emmen. Het orkest won er de cultuurprijs Emmen mee. In 2015 voerde Euterpe twee keer het movieconcert in bioscoop Utopolis in Emmen op. Filmbeelden op het grote doek en live harmoniemuziek ervoor.

Euterpe goes around the world
Martijns eerste grote productie wordt ‘Euterpe goes around the world’. De voorbereidingen hierop zijn in volle gang. Exacte invulling is nog niet bekend, maar zeker is wel dat muziek vanuit alle delen van de wereld te horen zal zijn. Veenstra hierover: “Ik heb enorm veel zin om bij Euterpe aan de slag te gaan. Natuurlijk wil ik met mijn kennis en ervaring het orkest naar een nog hoger niveau brengen. Maar wat mij toch vooral aanspreekt is de durf van orkest en bestuur om dit soort uitdagende producties op de planken te brengen.”