Harmonie Euterpe zoekt jong muziektalent in ‘Start the Music’

Onder de noemer ‘Start the Music’ zoekt Harmonie Euterpe jong en nieuw muziektalent. In samenwerking met basisschool De Diedeldoorn in de Emmense wijk De Rietlanden, geeft de harmonie drie proeflessen aan leerlingen die geïnteresseerd zijn in een eerste en gratis kennismaking met blaasmuziek.

Tijdens de ‘Start the Music’-sessies leren de kinderen wat voor instrumenten er zijn en mogen ze zelf een instrument bespelen: een klarinet, dwarsfluit, hobo, saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone of een drumstel. De lessen worden gegeven op zaterdag 28 januari, 4 en 11 februari, op basisschool de Diedeldoorn aan de Boskraai 76 in Emmen, van 10 tot 12 uur. De kinderen hoeven geen instrument mee te nemen, daar zorgt Euterpe voor.

Grote finale
Na afloop van de 3 gratis proeflessen is er op dinsdagavond 14 februari in de repetitielocatie van Harmonie Euterpe, het Esdalcollege aan de Weerdingerstraat 241 om 19 uur een afsluitend concert. De deelnemende kinderen spelen dan samen in de grote finale met het opleidingsorkest van HarmonieEuterpe, ‘De eurio’s’. Uiteraard zijn dan ouders, familieleden, vrienden of andere belangstellenden van harte welkom

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling
Uit allerlei onderzoeken blijkt dat muzikale vorming goed is voor de ontwikkeling van een kind. Daarom stimuleert Harmonie Euterpe van harte dat kinderen muziek maken. Er is al een jarenlange doorstroming van het opleidingsorkest ‘de Eurio’s’ naar het grote concertorkest. Hierin spelen veel jeugdige leden.

Bemiddeling
Harmonie Euterpe kan kinderen bemiddelen bij het volgen van muzieklessen of de huur van een instrument. Het project ‘Start the Music’ is daar onderdeel van. Het voornemen is om na afsluiting van het programma bij De Diedeldoorn, ‘Start the music’ ook nog op andere basisscholen aan te bieden. Voor meer informatie of als u geïnteresseerd bent: neem contact op met Elma Schregardus, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel:06 30 39 97 12.