Grandioze finale 'Start the Music' bij Harmonie Euterpe

In samenwerking met de basisschool de Diedeldoorn in de Emmense wijk De Rietlanden, organiseerde Harmonie Euterpe drie muzieklessen op school om kinderen uit groep 4 tot en met 8 kennis te laten maken met blaasmuziek en slagwerk (drummen). Het project heet 'Start the Music'. Na de drie lessen vond op 14 februari 2017 in de repetitie-locatie van Harmonie Euterpe, het Esdalcollege aan de Weerdingerstraat in Emmen, een grandioze finale plaats. Na drie muzieklessen gaven de kinderen hun eerste echte concert. In de zaal zaten zo'n honderd belangstellenden, ouders en vrienden.

De kinderen mochten kiezen welk instrument ze wilden spelen. Harmonie Euterpe zorgde voor de instrumenten. Leden van de muziekvereniging gaven de lesjes en elke sessie in De Diedeldoorn werd afgesloten met een echte repetitie onder leiding van de dirigent van ons jeugdorkest, Ingrid van der Klei. Zo oefenden we drie zaterdagen na elkaar, van 10 tot 12 uur in De Diedeldoorn.

Twee poetsvrouwen zorgden voor de nodige hilariteitEurio's
Alle kinderen van ons jeugdorkest, de Eurio's, hielpen mee met de proeflessen. Ook deden zij mee aan het afsluitende concert in het Esdalcollege op 14 februari 2017. Ze speelden samen met de nieuwe leerlingen enkele nummers. Ook soleerden sommige leerlingen er al op los. Wat knap is dat, na slechts drie lessen. Er waren echte talentjes aanwezig. Trouwens ook twee 'poetsvrouwen' die het programma danig in de war schopten met hun 'gekakel tussendoor'. Blijkbaar was er in de planning iets mis gegaan en vonden zij het nodig om aan de poets te gaan tijdens het concert. Heel 'vervelend'. De act zorgde voor extra sfeer en de nodige hilariteit.

Kennismaking met muziek
Harmonie Euterpe organiseert 'Start the Music' om kinderen kennis te laten maken met muziek. Muziek maken is leuk, goed voor de algemene ontwikkeling en verbroedert. Dat was op 14 februari in het Esdalcollege aan de Weerdingerstraat goed te merken.

Proeflidmaatschap
Want van de 26 deelnemers aan 'Start the Music' hebben er maar liefst 15 besloten om een proeflidmaatschap te nemen bij Harmonie Euterpe. Van dinsdag 28 februari tot en met dinsdag 20 juni gaan de kinderen op les onder leiding van onze dirigent van ons jeugdorkest Ingrid van der Klei. Als een soort beginnersorkest gaan de kinderen kijken of muziek maken iets is waar zij verder in willen. Harmonie Euterpe stelt het muziekinstrument - bijvoorbeeld een hobo, klarinet, trombone of trompet - gratis ter beschikking. Voor het proeflidmaatschap betalen de deelnemers een kleine bijdrage van 25 euro. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij Elma van der Stelt. Bel 06 30399712 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.