Eerste concert voor nieuwe dirigent Martijn Veenstra

Meteen niet één, maar drie concerten tijdens het Indian Summer Village Festival op zaterdag 15 juli. Dan staat Martijn Veenstra, de nieuwe dirigent van Harmonie Euterpe uit Emmen voor het eerst voor zijn nieuwe concertorkest tijdens een optreden. Martijn is begin dit jaar begonnen, als opvolger van Jody van Overbeek.

Harmonie Euterpe pakt drie keer uit tijdens het hippiefestival in de oude dierentuin van Emmen. Op het sfeervolle plein achter de Drommedaar brengt de oudste muziekvereniging van Emmen drie miniconcerten in hippiesfeer. Kom luisteren naar muziek uit de jaren 60 en 70, met een toepasselijk sausje bewerkt tot arrangementen geschikt voor een harmonie-orkest. Niet alleen de muziek is kleurrijk en jaren 60/70, ook het orkest zelf zal in gepaste hippiekleding de optredens verzorgen.

Medewerking van een combo

Harmonie Euterpe streeft altijd naar bijzondere producties. In hippiekleding optreden is op zich al bijzonder, maar we krijgen tijdens het optreden ook nog ondersteuning van een combo met de zangers Eddy Wind, Marina Amlen, basgitarist Geert Grootjans en op sologitaar Anne Satter. Zij zijn onder meer te horen bij de nummers ‘Hotel California’, ‘Non, non rien n’a changé’ en ‘Unchain my heart’.

U kunt dit sfeervolle en dynamische optreden van Harmonie Euterpe zien:

Wat: Indian Summer Village Festival in de oude dierentuin van Emmen met door het hele park diverse festiviteiten
Plaats: achter de Drommedaar in de oude dierentuin in het centrum van Emmen
Wanneer: zaterdag 15 juli aanstaande
Tijdstippen: 13.30 uur, 15.00 uur, 16.30 uur
Toegang: twee muntjes per persoon (1 muntje kost 2 euro, muntjes verkrijgbaar bij de ingang van de oude dierentuin).

Martijn Veenstra is gediplomeerd HaFaBra (Harmonie, Fanfare, Bassband) dirigent en in 2007 afgestudeerd aan het Conservatorium in Groningen. Verder is hij gediplomeerd trombonist. “Ik wil met mijn kennis en ervaring het orkest naar een nog hoger niveau brengen. Maar wat mij toch vooral aanspreekt is de durf van orkest en bestuur om uitdagende producties op de planken te brengen.”