Nieuws

Cultuurprijs Emmen uitgereikt

Harmonie Euterpe J
4 januari 2019 · 2 minuten leestijd

Vrijdag 4 januari 2019 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Emmen de Cultuurprijs uitgereikt. In het ATLAS Theater te Emmen heeft Pieter Koolwijk, kinderboekenschrijver, al met al deze ‘Oeuvre’-prijs in ontvangst genomen. Harmonie Euterpe was genomineerd voor meer dan 110 jaar tomeloze muzikale inzet. Wij feliciteren Pieter met zijn Oeuvre Cultuurprijs en bedanken iedereen voor het stemmen. Kortom, op naar een Zoo Mooi 2019!

Cultuurprijs Emmen

Vijf genomineerden hebben de afgelopen jaren op professionele wijze een prestatie geleverd op het culturele of artistieke vlak in de gemeente Emmen. De jury bestaat uit schrijver en beeldend kunstenaar Peter Veen, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, kunstenaar Karin Siebring en onafhankelijk voorzitter Hans ten Cate. De publieks- en jurystemmen bepaalden uiteindelijk aan wie de Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2018 is uitgereikt. Harmonie Euterpe wilde het gewonnen bedrag besteden aan de film die speciaal voor ‘Zoo Mooi!’ wordt gemaakt. Deze film is namelijk onderdeel van de grote show Zoo Mooi!. Hij zal te zien zijn op een groot scherm achter het harmonieorkest. Herinneringen komen tot leven en moeten worden gedeeld.

Bijzondere show

Aleid Rensen en haar man Jaap waren al vanaf 1969 eigenaar van het Noorder Dierenpark en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Met een heldere visie op dierenwelzijn en educatie zorgden ze ervoor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Daarnaast droegen hun gedreven persoonlijkheden hier ook naartoe. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven. Kaarten zijn te koop via onze website: www.zoo-mooi.nl/kaartverkoop.


Over Zoo Mooi!

De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder Dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi