Nieuws

Dubbelconcert van Harmonie Euterpe en Moonlight Big Band

Harmonie Euterpe J
29 oktober 2018 · 2 minuten leestijd

Zaterdag 3 november 2018 geeft Harmonie Euterpe Emmen met de Moonlight Big Band en de Andrews Sisters een uniek dubbelconcert. In de Dagblad van het Noorden zaal van het ATLAS Theater te Emmen komen diverse muziek stijlen voorbij. Euterpe laat zelfs al iets horen van haar nieuwe project Zoo Mooi!

Harmonie Euterpe Emmen

Euterpe speelt een aantal nummers in het thema ‘Kings and Queens’ met als hoogtepunt, het mooie ‘Adios Nonino’ met als solist Marc Bruinewold op accordeon. Verder speelt Marc het stuk ‘Paris Montmartre’ in de sfeer van rode wijn en een Frans kaasje. Tijdens deze avond zullen we ook al iets laten horen van ons project Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen. Meer informatie op www.zoo-mooi.nl. Tickets voor dit dubbelconcert zijn €15,- en te koop via info@harmonieeuterpe.nl.

Moonlight Big Band

Moonlight Big Band brengt met drie zangeressen een muzikaal eerbetoon aan The Andrews Sisters die een onuitwisbaar stempel hebben gedrukt op de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50 en in het bijzonder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar eigen Andrews Sisters Sophie Kuipers, Nienke Wessels en Annemiek Maathuis geeft Moonlight Big Band een doorlopende show met als titel ‘Andrews Sisters by Moonlight’. Er worden bijzondere stukken ten gehore gebracht waaronder de hit ‘Bei mir bist du Schön’.

Martijn Veenstra

Zowel Harmonie Euterpe als de Moonlight Big Band staan onder leiding van Martijn Veenstra. Martijn dirigeert bijna 1,5 jaar in Emmen. Ook hij heeft herinneringen aan Emmen en wel aan het Noorder Dierenpark. Dit nieuwe project Zoo Mooi! komt ook mede uit zijn hand. Tijdens en na het concert zal hij u de laatste nieuwtjes van dit project vertellen.

Zoo Mooi!

Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin, precies op de locatie waar vroeger de nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen we een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden achter elkaar krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.