Over

Harmonie Euterpe is aan het begin van de vorige eeuw opgericht in 1907. De vereniging heeft veel jaren van bloei gekend, maar we hebben ook minder goede jaren gehad. Bijvoorbeeld bij periodes met gebrek aan leden of een goede (op)leiding. Daarmee leidde dit soms tot hevige discussies over de te varen koers van de vereniging.

Gelukkig zijn deze minder goede jaren omgebogen en hebben we nu ook weer een gezellige en ambitieuze vereniging. De doelstelling van de vereniging is hard werken, goed studeren en repeteren. Desondanks is onze hoogste doelstelling om samen plezier te maken.

Bovendien is onze muziekvereniging de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een enthousiaste club muzikanten met een concertorkest, aspirantenorkest en beginners orkest. Daarnaast isĀ  ook een groot aantal leerlingen in opleiding bij diverse muziekdocenten in de Gemeente Emmen.

Verder doet Harmonie Euterpe de laatste jaren weer regelmatig van zich spreken met spraakmakende concerten. Zo presenteerden we al eens het musicalconcert ‘Andrew Lloyd Webber and Friends’ in de Muzeval. Daarnaast heeft Harmonie Euterpe een bijzonder bioscoopconcert ‘Euterpe goes Cinema’ in de bioscoop in Emmen gespeeld. De laatste productie die onze vereniging op de planken bracht is Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen in mei 2019. In deze productie bracht Harmonie Euterpe een ode aan Aleid Rensen en het Noorder Dierenpark. Daardoor hebben we voornamelijk samengewerkt met Emmer verenigingen en personen zoals Kim’s Fameschool, Isa Zwart, Jeroen Rienties en Martine Salomons.