Nieuws

Sneak Peek Zoo Mooi! smaakt naar meer

Harmonie Euterpe J
17 maart 2019 · 3 minuten leestijd

Gisteravond was de Sneak Peek van Zoo Mooi!. In de Grote Kerk te Emmen heeft Harmonie Euterpe onder leiding van Martijn Veenstra samen met Isa Zwart en Jeroen Rienties een tipje van de sluier opgelicht. Het nummer ‘Aurora Borealis’ was een fantastische beleving. Het publiek zat met de ogen dicht te genieten en waande zich weer in de Oude Dierentuin. Naast muziek werd de trailer voor het eerst getoond. Mooie oude en nieuwe beelden komen er in voor. Jaap en Maaike Rensen en alle andere gasten waren ontroerd. Jaap Rensen kijkt nu al uit naar 24 mei, waar hij en zijn familie te gast zijn bij dit muzikale spektakel.

Live preview

In de Grote Kerk te Emmen heeft Harmonie Euterpe – onder leiding van Martijn Veenstra – prachtige nummers ten gehore gebracht. Samen met Isa Zwart en Jeroen Rienties hebben ze het publiek erg nieuwsgierig gemaakt. Isa heeft haar zelf geschreven nummer ‘Jaap & Aleid’ voor het eerst met orkest gezongen, een speciaal moment. Het is een klein waardevol liedje wat met veel muzikanten wordt uitgevoerd, lastig maar het is meer dan gelukt. Jeroen zong het nummer ‘Everybody loves Somebody’ welke ook in de show te horen is. Het nummer vertaalt de liefde voor de dieren welke Aleid en Jaap Rensen hadden. Het laatste nummer van Harmonie Euterpe was ‘Songs of Earth, Water, Fire and Sky’. Je beleeft het werelddeel Azië bij dit nummer en de orkestleden waagden zich ook aan een stukje zang. Het publiek was erg enthousiast en het orkest en medewerkers kregen een staande ovatie na deze sneak peek.

Rabobank

Harmonie Euterpe Emmen werd tijdens de sneak peek in de Grote Kerk verrast door Harry Groenwold met een cheque ter waarde van 5000 euro namens Rabobank Emmen-Coevorden . De bank “wenst de muzikanten veel succes en plezier met Zoo Mooi”, staat op de cheque.

Trailer

Na de pauze van het concert werd de trailer voor het eerste getoond. Nieuwe en oude beelden van het park geven weer hoe de show er uit komt te zien. De trailer viel “Zoo” in de smaak dat hij aan het einde van het concert nog een keer getoond werd. De trailer gaat vanaf vandaag online en is ook in de bioscoop Kinepolis Emmen en Astra Klazienaveen te zien.

Spectaculaire voorstelling

Met deze voorstelling brengen we een ode aan Aleid Rensen. Een verhaal over liefde, passie, respect, verlies en afscheid. Samen met haar man Jaap waren zij vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze spectaculaire voorstelling Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de Nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.


Over Zoo Mooi!

De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder Dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi