Nieuws

Wereldpremière: kwetsbaar, treffend en Zoo Mooi!

Harmonie Euterpe J
9 februari 2019 · 2 minuten leestijd

Gisteravond was de wereldpremière van 2 liedjes van Isa Zwart, speciaal geschreven voor de spectaculaire muzikale voorstelling Zoo Mooi!. In Hotel Ten Cate heeft Isa aan genodigden en gasten eigen liedjes, covers en de 2 liedjes voor Zoo Mooi! laten horen. Jaap en Dorien Rensen en alle gasten waren ontroerd bij het eerste liedje ‘Jaap & Aleid’. Het liedje gaat over het leven van het paar. Het tweede liedje heet net als de titel van de show ‘Zoo Mooi!’. Dit liedje schetst de mooie herinneringen aan het Noorder Dierenpark.

Isa Zwart

Isa Zwart is een jonge singer-songwriter uit Emmen. Ze schrijft nummers en begeleidt zichzelf op gitaar. Gisteravond werd ze bovendien ondersteund door Rody Prins. Samen hebben ze al met al een prachtig huiskamerconcert neergezet. Voor de 2 nieuwe liedjes is Isa op bezoek geweest bij Jaap Rensen. Daarna had Isa genoeg inspiratie voor de nieuwe liedjes. “Aleid heeft veel betekend en hun leven is een prachtig verhaal met veel liefde en passie”, zei Isa later. Het duurde dan ook maar even voor de liedjes klaar waren en gisteravond was het zo ver. Isa was niet zenuwachtig maar voelde zich vereerd met een beetje spanning. Ten slotte brachten de liedjes herinneringen naar boven met een lach en een traan. Iedereen heeft genoten en we zijn trots! Zoo trots!

Spectaculaire voorstelling

Met deze voorstelling brengen we een ode aan Aleid Rensen: een verhaal over liefde, passie, respect, verlies en afscheid. Samen met haar man Jaap was zij vanaf 1969 eigenaar van het Noorder Dierenpark en begonnen zij aan de wederopbouw van de dierentuin. Met een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten. Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze spectaculaire voorstelling Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de Nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen we namelijk een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.

Foto’s van de wereldpremière van Zoo Mooi! zijn gemaakt door Wiebe Veenstra en Jacques Louwes. Bekijk ze hier!


Over Zoo Mooi!

De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder Dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi